restauranger med middag i Uppsala

Domtrappkällaren Restaurang

S:t Eriks gränd 15, Uppsala, City
 Öppnar 17:00
Domtrappkällaren är en av Sveriges äldsta restauranglokaler.
Dessa valv har människor levt och verkat sedan 1200-talet.
Restaurangverksamhet har bedrivits sedan 1930.
Dagens matlagning och servicetänkande präglas däremot av nutid och framåtanda.
Välkomna till ett nytt Domtrappkällaren. Tillsammans med er vill vi skapa nya minnen i dessa gamla salar.

”IDÉN ÄR VÄLDIGT ENKEL.
GOD MAT OCH BRA DRYCKER I EN MILJÖ SOM ANDAS HISTORIA OCH GEMENSKAP”
Daniel Eriksson, Krögare
Visa mer

Forno Romano

Dragarbrunnsgatan 50, Uppsala, City
 Öppet
ITALIENSK RESTAURANG MED VEDUGN

Välkommen till en Italiensk restaurang i en mysig miljö i Svava Gallerian, 200 m från Uppsala Resecentrum.

Forno Romano betyder romersk vedugn. En romersk ugn är en traditionell direkteldade vedugn från romartiden med äggformat innantak med särskilda mått. Den främre ingången är idealt 63% ± 5% av höjden av den övre delen av ugnens tak; alltför hög och värme försvinner, för låg och ugnen värms inte helt. Alla våra pizzor bakas i en rommersk vedugn efter ett gammalt pizzadegsrecept från Neapel - pizzans hemland.

ITALIENSKA KÖKET

Något enhetligt italienskt kök finns egentligen inte, utan varje område har lokala specialiteter, särskilt på regional nivå, men även på provinsnivå.

I norra Italien används dock en något mildare kryddning. I södra Italien används örtkryddor och olivolja, citron i större utsträckning. Vad som däremot kännetecknar hela det italienska köket är anvädandet av färska och fina råvaror med hög kvalitet samt stor matglädje.
Visa mer

Il Forno Italiano

St: Olofsgatan 8, Uppsala, City
 Öppet
Il Forno Italiano är en klassisk italiensk restaurang med en mysig toskansk atmosfär. Vi kan erbjuda ett stort urval av antipasti, risotto, färsk pasta, typiskt italienska huvudrätter, vedugnsgräddade pizzor samt genuina desserter.

Vårt vinförråd består av italienska kvalitetsviner med ett brett sortiment av bl. a. Amarone, Barolo och Brunello.

Varmt välkommen!
Visa mer

Koh Phangan - Uppsala

Övre Slottsgatan 12, Uppsala, City
 Öppet
Kära gäster! Vi har tillfälligt stängt!
Vi öppnar åter i slutet av augusti 2018, i nya fina lokaler på Fyristorg 2.


Varmt välkommen till oss. Vi hoppas din tid hos oss blir en kul kväll och en skön semester. Då vi öppnade 1994 hoppades vi kunna servera en liten resa till paradiset. Idén föddes på en strand på ön Koh Phangan vid Thailands östkust. Hela krogen är hemburen med stor möda. Hope you like!

På den tiden fanns varken Thailändska grönsaker, örter, öl eller kryddor i Svea rike, så vi fick importera själva från Thailand. Den kvalitetsmedvetenhet vi lärde oss då lever kvar. Lägg till lite och få tiofalt bättre. Vi eftersträvar alltid de bästa råvarorna för att kunna servera den bästa thaimaten.

De flesta som jobbar med servering är erfarna thairesenärer. Fråga oss gärna om Thailand. Det har andra gjort, så pass mycket att vi öppnade en resebyrå. Besök oss gärna om du vill hitta en bungalow på någon beach. Vi bokar allt – överallt! Och vi har varit där. Vi har bilder.

Vi får många frågor varför vi inte bokar fler bord. De flesta av våra gäster kommer till restaurangen på drop-in. Hade vi tagit bokningar på alla bord hade vi inte kunnat ha någon drop-in alls, vilket då innebär att man inte skulle kunna äta hos oss spontant.

Alla i köket är från Thailand, så det är ingen idé att hojta in till dem på svenska om du vill ha extra chili. De svarar på Thai. Deras mat är också genuint Thai. Och rent fantastisk tycker vi!

Vi hoppas Ni gillar den lika mycket som vi, och att Er kväll också blir rent fantastisk.

Varma hälsningar Personalen
Visa mer

Lucullus

Roslagsgatan 2, Uppsala, City
 Öppet
Din kvarterskrog sedan 1967
Vi ligger mitt i Uppsala city, på Sivia Torg, precis intill Uppsala Konsert & Kongress. Har man bott länge i Uppsala känner man definitivt till Lucullus, Uppsalas första Pizzeria. Under sommarhalvåret har vi en stor uteservering.

Välkomna hit, hälsar Bedro med personal!
Visa mer

Meza Grill & Bar

Östra Ågatan 11, Uppsala, City
 Våra öppettider
Välkomna till Meza - Grill & Bar!

Meza har sitt ursprung från mellanösterns pärla, Libanon. Ett bord dukas upp med kulinariska förrätter värda att upplevas och
vår kolgrill erbjuder fantastiska grillrätter från orienten.

I vår nya orientaliska lokal hittar du Uppsalas mest prisvärda retsurangupplevelse!
Ni kan njuta av en innovativ cocktail i vår lounge eller ta plats i vår matsal och låta köket fresta er med våra lyxiga libanesiska klassiker.
Mellan 11:00 och 15:00 har vi även orientalisk lunch med spett.

Vår kunniga personal hjälper mer än gärna till att matcha vin eller annan dryck efter mat och önskemål.

Ni finner oss mitt i Uppsala centrum på Östra Ågatan 11.

Varmt och hjärtligt välkomna önskar vi på Meza!
Visa mer

O´Connor´s

Stora Torget 1, Uppsala, City
 Öppet
Located in center of Uppsala, O'connor's Irish Pub offer the biggest collection of drinks in town assorted with delicious dishes and cozy athmosphere. We can accommodate small groups, large groups or even organize parties.

Most popular pub in Uppsala
Fun and cozy, Oconnors Irish Pub welcomes you with genuine irish dishes prepared from high quality ingredients by our talented chefs. Or you can just mingle with you friends enjoying a cocktail, a glas of wiskey or wine or any other drinks from our large collection.
Visa mer

PONG Uppsala

Storgatan 27, Uppsala, City
 Öppnar 17:00
PONG Uppsala på Storgatan 27, är Ponggruppens första Pong restaurang utanför Stockholm.

Vi kan med gott samvete påstå att vi har en av Sveriges bästa asiatiska bufféer, som vi serverar under både lunch- och middagstid. Här hittar du sushi, thairätter, kinesisk Dim Sum och andra varma och kalla asiatiska specialiteter. Det är helt enkelt ett dignande asiatiskt smörgåsbord! Självklart går det också bra att beställa från vår à la carte-meny under kvällstid, eller bara sitta och ta en AW i vår härliga cocktailbar.
Visa mer

Restaurang Unico

S:t Persg. 7, Uppsala, City
 Öppet
Vi är en restaurang centralt belägen i hjärtat av Uppsala. Vi erbjuder lunch, en bistro-meny efter lunch, middag och öl samtliga dagar i veckan. Vår insperation kommer från den svenska husmanskosten.
Vi önskar dig varmt välkommen till oss!

BOKA BORD:
Ring 018-13 08 10

För att boka bord, vänligen kontakta oss per telefon.

Vi rekommenderar sällskap på 8 personer eller fler att boka i förväg.

Välkomna.
Visa mer

Tzatziki, Restaurang

Fyristorg 4, Uppsala, City
 Öppet
Tzatziki ligger i en del av de lokaler som utgör Gillbergska gården. Numera används inte Gillbergska gården som helhet, utan flertalet rörelser bedrivs i lokalerna. Tzatziki inryms i den Gillbergska gårdens källare.

Tegelmurverken i byggnaden är uppförda under en längre period, troligen 1500-tal och fram till och med 1800-talet. Själva byggnaden stod klar 1693 med Olof Rudbeck d.ä. som arkitekt.

Varmt välkommen!
Visa mer