restauranger med middag i Örebro

1 RUM & KÖK

Stortorget 16, Örebro, City
 Stängt för dagen
Vår ambition är att 1 Rum & Kök ska tilltala alla sinnen. Vi vill erbjuda en helhet, där mat, dryck och människor samspelar på bästa vis.

Med inspiration från hela världen och med de bästa råvarorna vill vi ge en matupplevelse utöver det vanliga i en varm och trivsam miljö.

Välkommen till 1 Rum & Kök på Stortorget 16 i Örebro.
Visa mer

Amano

Kungsgatan 1, Örebro, City
 Våra öppettider
Toscana på Stallbacken...

Närproducerade, ekologiska råvaror och viner av högsta kvalité brinner vi för.
Färsk Gös direkt från Hjälmaren, lokalt plockad svamp och oljor från Julita är bara ett par exempel...
Vi har också en av Sveriges största Italienska vinkällare.

Hjärtligt Välkomna till oss!

”Buon Appetito”
Dan & Ola
Visa mer

Diné Burgers

Våghustorget 1, Örebro, City
 Våra öppettider
DINÉ HAR SIN GRUND I STREETFOOD-KULTUREN.
EFTER FLERA ÅRS SUCCÉ MED STREET FRIENDS VAR DET DAGS ATT SKRUVA UPP NIVÅN.
VI FORTSATTE PÅ DEN INSLAGNA VÄGEN BURGARE, DET ÄR JU DET VI ÄR EXPERTER PÅ!

ATT GÖRA ALLT FRÅN GRUNDEN ÄR FORTFARANDE DET BÄSTA KNEPET FÖR ATT LYCKAS MED DEN PERFEKTA BURGAREN.
INGA GENVÄGAR, BARA HÅRT ARBETE. VI VILL INTE VARA SOM ALLA ANDRA, UTAN GÖRA SAKER PÅ VÅRT VIS.
VI SKAPADE DÄRFÖR EN MILJÖ VI TYCKTE VAR RIKTIGT SKÖN. DET KOMBINERADE VI MED SCHYSSTA PRISER, GOD ÖL OCH SKÖN MUSIK OCH VOILÀ, VI VAR KLARA!

VI SES!
Visa mer

Havana

Olaigatan 11, Örebro, City
 Våra öppettider
Conquistadoren Diego Velázquez de Cuéllar grundade Havanna 25 augusti 1515 på Kubas södra kust, nära den nuvarande staden Surgidero de Batabanó. Havanna flyttades till sin nuvarande plats 1519. Havanna var ursprungligen en handelshamn på grund av närheten till många råvarukällor i den spanska kolonialmaktens välde, och blev huvudstad i den spanska kolonin Kuba 1607, och den huvudsakliga hamnen för de spanska kolonierna i Amerika.

Havanna brändes av sjörövare 1538, och plundrades 1553 och 1555. 1762 tog Storbritannien staden i sjuårskriget, och öppnade en hamn för frihandel, och tog in tusentals slavar. När kriget var över bytte de staden mot Florida. Efter att ha tagit tillbaka staden gjorde spanjorerna den till Amerikas starkast befästa stad med många av den nya världens största fästningar.

På 1920-talet under förbudstiden i USA blev Havanna tillsammans med Montreal populära amerikanska semestermål. Uteställena överlevde förbudstidens slut men de flesta stängdes 1959 efter den kubanska revolutionen.
Visa mer

Hellas Restaurang

Drottninggatan 14, Örebro, City
 Öppet
Välkommen till bords hos oss på Hellas

- träffpunkten för Dig som vill äta och dricka gott i en lugn och avkopplande miljö. Vi tror att maten, musiken och miljön får de sköna semesterminnena från Grekland att blomma upp igen. Titta i lugn och ro igenom menyn där Du naturligtvis hittar alla tänkbara grekiska specialiteter - från den klassiska grekiska salladen till Souvlaki marinato och lammkotletter. Att laga god mat tar tid och eftersom vi lägger stor omsorg vid tillagandet av maten hoppas vi att Du har överseende med att Du kanske får vänta några minuter längre än på en "snabbmatsrestaurang". Men den som väntar på något gott väntar ju aldrig för länge. Vi hoppas att Du kommer att trivas hos oss och att Du går härifrån både mätt och belåten.

Varmt välkomna önskar vi alla våra gäster!
Visa mer

Khana Khazana

Bromsgatan 3, Örebro, City
 Öppet
Vi har nyligen bytt namn till Kkana Khazana, och serverar hädanefter Nepalesisk samt Indisk mat. Flertalet av våra redan omtyckta maträtter blir kvar, men ett par nya spännande kulinariska nyheter tillkommer inom kort.

Välkommen !

Ni når oss på telefon:
019-12 50 72 | 070-88 115 70


Vi är den enda, och första nepalesisk och indiska restaurangen i Örebro. Det är en ny kock som är verksam på restaurangen sedan den första indiska restaurangen öppnade. Vi har en helt omarbetad meny, med en hel del nyheter.Khana Khazana är en äkta indisk / nepalesisk restaurang.

Vi hoppas att köket kommer att överträffa dina förväntningar på indisk mat och ge dig en äkta känsla av sydasien.

Menyn innehåller såväl innovativa, spännande såväl som traditionella rätter. För att ni ska få den rätta känslan så har vi importerat de mesta av ingredienserna direkt från Indien och Nepal. Glada färger i restaurangen möter er och välkomnar er.

Våra kockar är utbildade att anrätta fettsnåla maträtter.

Vår kökschef har stor erfarenhet från det internationella köket i Indien och Nepal.
Visa mer

Kitchenette Ågatan 3

Ågatan 3, Örebro, City
 Våra öppettider
Den 28 oktober 2016 slog vi upp portarna för alla nyfikna.

Vi har slitit för att ta fram ett koncept som saknas i Örebro, en typ av mat och stämning som man inte får någon annanstans.
En liten restaurang. Ett stort kök.

Dit alla är välkomna!
Visa mer

Kungsgatan 1

Kungsgatan 1, Örebro, City
 Stängt för dagen
Vi är belägna på örebros, kanske vackraste, kullerstenstorg. En skandinavisk restaurang och bar. Kungsgatan 1 är namnet och även vår adress. Inredningen ger fina kontraster med den varma gröna färgen mot betongens hårda, kalla storstadskänsla. Ambitionen i köket är mycket hög och i skrivandets stund arbetas det för fullt med svenska smaker. Köket är mycket kräsna med sina råvaror och försöker alltid att jaga rätt på lokalproducerade varor. Det naturliga köket med höga smaker och så lite krångel som möjligt. Råvaran ska förädlas - inte förändras eller förstöras.

Vi hoppas att kunna tillfredsställa era sinnen!

Vi erbjuder dagens lunch och kvällsservering måndag - lördag.

Hjärtligt Välkomna !
Visa mer

Restaurang Kina Muren

Drottninggatan 15, Örebro, City
 Öppet
Kina Muren är en asiatisk restaurang som vill förbinda en god matupplevelse i en unik miljö i hjärtat av Örebro. Vårt signum är vår asiatiska buffé, där vi erbjuder maträtter från hela asien. Vi har även á la carte och take away.
Visa mer

Restaurang Maxim

Rudbecksgatan 20, Örebro, City
 Öppet
Ärade Gäst

Välkommen till en av de äldsta krogarna i Örebro!

Vi har valt ut det mest populära, men den mix av nytt och spännande som tilltalar dagens gäster. Vi följer då som nu idén om att tillfredställa våra kunder genom att laga god mat, ha trevlig personal som ger bra service, med priser som även passar en sparsam plånbok.

Vi önskar er god mat och dryck i vår trivsamma miljö.
Visa mer

Restaurang Meza

Rudbecksgatan 7, Örebro, City
 Öppet
Välkommen till Restaurang Meza

Restaurang Meza riktar sig till personer som tycker om spännande och exotisk
mat , musik och att umgås med sina nära och kära.

Vår inriktning är kompromisslöst Libanesiskt kök med tonvikt på den välkända och mycket populära ”meza” . Meza består av en mängd olika kalla och varma smårätter men är också ett begrepp . Det betyder ungefär att man umgås , mysa , äta , småplocka och att ha det allmänt trevligt över en bit god mat.
Man kan helt enkelt säga : ”ska vi meza lite….”?

Om man önskar kan man komponera en egen meny ,eller så kan man låta köket göra jobbet genom att beställa en avsmakningsmeny där man blir serverad 20 olika kalla och varma smårätter . Givetvis har vi även huvudrätter där allt kommer från grillen och är kryddat och marinerat på vårt vis .
Efter maten kan man avnjuta kardemummakaffe med exempelvis baklawa gjord på smördeg , fylld med nötter och smaksatt med sockerlag.

För en upplevelse utöver det vanliga rekommenderar vi vår avsmakningsmeny som gäller för sällskap om minst 2 personer.

MENY 1
20 olika meza , 10 kalla och 10 varma smårätter
285:-/pers.

MENY 2
20 olika meza , 10 kalla och 10 varma smårätter, Smakprov på nötfärsspätt, kycklingfilé, fläskfilé, lammracks och oxfilé
350:-/pers.

MENY 3
20 olika meza , 10 kalla och 10 varma smårätter, Smakprov på nötfärsspätt, kycklingfilé, fläskfilé, lammracks och oxfilé, Kardemummakaffe och Baklawa
385:-/pers.

Smaklig måltid!
Visa mer

Svampen Konferens & Restaurang

Dalbygatan 4, Örebro, City
 Stängt för dagen
Välkomna till en julbordsupplevelse med stans bästa utsikt!

Mellan 23 november och 19 december dukar vi upp ett härligt och traditionellt julbord med kärlek i en avslappnad och mysig miljö högst upp i tornet.

Tornet och restaurangen har öppet
Måndag - Söndag 10.00-18.00

Övrig tid enligt överenskommelse

Avvikande öppettider
Midsommarafton 10.00-16.00
Julafton, juldagen samt nyårsdagen STÄNGT
Nyårsafton 10.00 - 15.00

Lunchbuffé serveras måndag - fredag 11.00-15.00, 100:-/vuxen, 9:-/år för barn i sällskap med familj.
Under helgen serveras Lilla Julbordet lördag – söndag kl. 11.00 – 15.00 Pris 205 kr/vuxen,
barn mellan 3-11 år är priset 15 kr/år. Sista lilla Julbordet serveras den 15 - 16 december.

Vattentornet Svampen invigdes i maj 1958. Sedan dess har Svampen varit ett av våra allra populäraste besöksmål i Örebro. Sedan Svampens byggdes har ca 9 miljoner människor fått möjligheten att se Örebro från ovan. Världens mest besökta vattentorn?

Svampen byggdes under perioden 1955-57. Vattentornet togs i drift julen 1957 och invigdes våren 1958. Konstruktör och arkitekt var AB Vattenbyggnadsbyrån genom Sune Lindström, Stockholm. Tornet är 58 meter högt och rymmer 9 miljoner liter vatten. Svampen har drygt 100.000 besökare per år. Det finns ett systertorn i Riyadh i Saudiarabien. Det tornet är 33% större. Svampen används fortfarande som vattentorn. Vattnet pumpas upp i Svampens hatt som fungerar som reservoar och tryckutjämnare för Örebros dricksvatten.

Välkomna upp och njut av utsikten och en kopp kaffe eller en bit mat!
Visa mer

Walvet Bar & Matsal

Storgatan 23, Örebro, City
 Öppet
Vi gillar att hålla det enkelt och okomplicerat.
Våra kockar har byggt menyn på enkelhet och kvalité utan krångel och krusiduller.

Maten serveras från vårt öppna kök, så ni kan se när rätterna tillagas.
Det ger också våra kockar möjligheten att se hur deras anrättningar tas emot.

Vi önskar att ge våra gäster en generös upplevelse och ett personligt bemötande i våra härliga och varma lokaler. Hos oss är det lika välkommet att ta en välsmakande cocktail i baren som att njuta av en trerättersmiddag med goda viner. Walvet lever från tidig morgon till sent, oavsett när ni tittar in på besök så hoppas vi att ni känner hur välkomna ni är.

Daniel & Abbe
Visa mer