restauranger i Lund

Elite Hotel Ideon - NorthEast

Scheelevägen 27, Lund, Centrum
 Öppnar 17:00
Den 7 januari 2013 öppnades Elite Hotel Ideon i Lunds högsta byggnad och nya landmärke Ideon Gateway. Hotellet är ett toppmodernt fullservicehotell fördelat på 14 våningsplan med 178 väldesignade hotellrum. Här finns även en stor konferensvåning med 9 konferenslokaler, a’la carte restaurangen NorthEast, det italienska café- och restaurangkonceptet Paolo’s, en inbjudande lobbybar samt ett gym med bastu.

Elite Hotel Ideon ligger i Ideon Science Park som redan 1983 blev Sveriges första forskningsby. Byggnaden Ideon Gateway innehåller utöver hotellet även kontorslokaler med upp till 700 arbetsplatser, vilket skapar en spännande och internationell miljö.

Hotellet liksom hela byggnaden har ett långt gånget miljötänkande med ett stort antal energibesparande innovationer. Bland annat är Sveriges största solcellsanläggning installerad i delar av fasaden. Byggnaden uppfyller även de högt ställda miljökrav som krävs för att tilldelas olika certifikat, däribland LEED.

Varmt välkommen till Elite Hotel Ideon!
Visa mer

Glorias Sportsbar

St Petrikyrkog. 9, Lund, Centrum
 Öppet till 03:00
Varmt välkommen till Lunds enda riktiga sportsbar!

Vi har allt för dig som gillar god mat och sport!
Vi serverar er en all American menu, vi har 4 st barer med Lunds bredaste ölsortiment och även ett bra utbud på whiskey. Vi visar all världens sport på storbildstv, har en stor och supermysig uteservering där vi även vid passande väderlek har tv så du kan följa dina favoritevenemang utomhus och samtidigt avnjuta mat och dryck. Vi har en festvåning i klassisk Bostonstil, vi kan lyssna till livemusik på torsdagar - och dessutom har vi en av Lunds populäraste nattklubbar på fredagar och lördagar med fri entré!

Vi hälsar er välkomna!

Josef med personal
Visa mer

Hjulet Mat och Vin

Östra Mårtensgatan 6, Lund, Centrum
 Öppet till 22:00
Hjulet är en restaurang och bar lokaliserad i Lunds innerstad. En naturlig mötesplats i händelsernas centrum för dig som vill äta och dricka gott i en trivsam atmosfär. Här ska du som gäst få en upplevelse oavsett vilket syfte du och ditt sällskap har.

"Ett hjul rullar inte utan dess ekrar". Vi har lika mycket fokus på de enskilda delarna som helheten, allt från mat och dryck till musik, inredning och inte minst ett trevligt och professionellt bemötande av personalen.
I matens vägar kommer ni på Hjulet att bjudas på en a la carte meny med de mest klassiska rätterna med allt från ryggbiff till Hjulets egengjorda burgare Till maten kommer det att finnas en komplett vinmeny från flertalet kända årgångar och vinländer. I baren hittar du även en cocktailmeny innehållande allt från den mest klassiska "Gin och Tonic" till mer avancerade drinkar från världens alla hörn.
Hjulets gemensamma nämnare i både restaurang och bar är bra råvaror, innovativt och en professionell personal.
Visa mer

Restaurang Ideon

Ole Römers v. 16, Lund, Centrum
 Våra öppettider
Restaurang Ideon Kryddhyllan, ni hittar oss i hjärtat av Ideon science park.

Vår ambition är att du skall få en totalupplevelse när du kliver in i våra lokaler. Maten, drycken, serveringen samt bemötandet skall gå hand i hand. Det är viktigt för oss att du som gäst får den känslan.

I köket har vi komponerat en meny som vi hoppas tilltalar dig lika mycket som oss. Vikten i matlagningen är balansen i anrättningen som serveras, varför vi vill presentera rena, enkla smaker samt en smakfull presentation och med många influenser från världens alla hörn

För oss, som krögare är det viktigt att vara lyhörd och alltid sträva för att förnya och förädla vår verksamhet i hopp om att vara en uppskattad restaurang med ambitioner långt över din förväntan när du kliver in genom dörren.

Vi har en festvåning som vi hyr ut för, speciella tillfällen som, firmafest, skolavslutningar, bröllop etc.

Vårt företag har även catering dagligen, vi erbjuder er kunder flera alternativ som passar ert önskemål


Varmt välkommna till oss på Kryddhyllan!
Visa mer

Restaurang M&M

Baravägen 1, Lund, Centrum
 Våra öppettider
Varmt välkomna till Restaurangen M&M!
Du hittar oss vid Psykiatriskt centrum i Landsdomarens fastighet.

Vi erbjuder Dagens rätt, Dagens vegetariska, Dagens soppa, baguetter sallader och mycket mera! All mat är lagad från grunden
Fr.o.m. måndag 21/11 har vi buffé servering.
Öppet alla helgfria vardagar.

Välkomna!
Visa mer

Restaurang Sandra

Stora Södergatan 42, Lund, Centrum
 Öppnar 16:00
Visste du att en av Sveriges främsta kockar har varit hos oss i en hel vecka. Det resulterade till nyöppning med fräscha lokaler och ny meny. Välkommen att uppleva god mat, trevlig stämning och bästa service!

Varmt välkomna
Personalen på Sandra
Boka bord:(Öppnas i nytt fönster)

Visa mer

Restaurang Stäket

St. Södergatan 6, Lund, Centrum
 Öppet till 22:30
Vår ambition är att driva ett italienskt koncept med en rustik känsla. Vi ämnar att uppnå den speciella känslan av vin och mat, som annars bara kan upplevas i Italien.

Vi kommer att fokusera på att erbjuda allt från klassiska kött- och pastarätter till nya ekologiska vinupptäckter.

Välkommen att upptäcka Italien med oss!

Högtider kan vara allt, roliga, jobbiga, lättsamma, lite tyngre – men framförallt stressiga. Låt oss sköta maten så blir huvudet lättare och magen gladare!
Passar perfekt vid såväl dop, födelsedagsfester eller varför inte på studentdagen?


Vitello Tonnato – Lågtempererad kalvrulle, serveras på krispiga salladsblad med en kall röra gjord på majonnäs, tonfisk, kapris samt persilja.

Insalata di pasta - Fräsch pastasallad med zucchini, paprika, provoloneost, rödlök, semisoltorkade tomater och husets basilikapesto, toppad med parmesan och färsk basilika.

Involtini di pollo – Kycklingrullader (kycklingbröstfilé) fyllda med lök, bacon och tryffelmajonnäs, serveras med en smakrik sås gjord på crème fraiche och färsk mynta.

Osttallrik alla Stäket – Vår pikanta osttallrik med smak av Italien - Taleggio, Pecorino, Parmesan samt honung och valnötter.

Tiramisù alla nutella – Krämig italiensk dessert med klassikern nutella.

Pris: 249 kr/person.
Visa mer

Spisen

Kiliansgatan 15, Lund, Centrum
 Öppet till 22:00
Mitt i centrum ligger denna historiska Restaurang Spisen.

Spisen var en av de mest välkända restauranger i Lund och axlar därför ett tungt ansvar för dess historiska mark. Spisen har behållt delar av den atmosfär som anlades under 70-talet. Här intar Du god mat i en anrik och mysig lokal med vackra detaljer. En fullgod referenspunkt för en romantisk middag, men även affärsluncher, representationsmiddagar och ceremonier.

Du sitter bekvämt vid rejäla träbord. Utanför de höga fönstren kan du betrakta folket som passerar. Höj blicken mot takkronorna i takkupolerna eller vila blicken på vår stora vackra tavla som nästan täcker en hel vägg!

Hos oss är du som gäst alltid i centrum, vår servicenivå är hög med stor hjärtlighet och vänlighet!

Välkommen in till oss!
Visa mer

Viggo Restaurang & Bar

Bangatan 1, Lund, Centrum
 Öppet till 01:00
Välkomna till Viggo Restaurang & Bar!

Vi erbjuder mat lagad med kärlek i en trevlig miljö.
Hos oss får du en härlig upplevelse och den personliga servicen tillsammans med vällagad mat är viktiga ingredienser hos oss. Vi gör allt för att du som gäst skall trivas!

Varmt välkomna!
Visa mer

Viggos The Bar

Mårtenstorget 9, Lund, Centrum
 Öppet till 03:00
Välkomna till Viggos The Bar!

Vi erbjuder mat lagad med kärlek i en trevlig miljö.
Hos oss får du en härlig upplevelse och den personliga servicen tillsammans med vällagad mat är viktiga ingredienser hos oss. Vi gör allt för att du som gäst skall trivas!

Varmt välkomna!
Visa mer