Citykonferensen Restaurang Oxen

Skriv ut denna sidaVitt vin
>> Upp
Hunter`s

Ursprung: Nya Zeeland, Marlborough. Druva 100% Sauvignon Blanc

Frisk, fruktig doft med tydliga Sauvignon Blanc-toner, inslag av nässlor, kiwi och mogna krusbär. Passar till löjrom, kokt eller ångad fisk, lättare sallader och kokt fågel.
260
Gentel Hugel

Ursprung: Frankrike, Alsace. Druvor 50% sylvaner, 50% riesling, Tokay, Pinot Gris, gewurztraminer och muscat.

Frisk ren doft med inslag av spiskummin och härliga toner av päron, citrus och mineral. Passar bra till rökt fisk och skaldjur samt stekt fågel och kalv.
280
Villa Teresa

Ursprung: Italien, Veto. Druva 100% Pinot Grigio

Varm bred doft med generösa toner av Williamspäron, vita persikor och citrus. Vinet har en tydlig fetma som gör att det smakar bra med heta smaker, samt kyckling och fet fisk.
300
Pepper Wood

Ursprung: USA, Napa Valley. Druva 100% Chardonnay

Inbjudande tropiska aromer som ananas, passionsfrukt och guava. Balanserad av en frisk syra i eftersmaken. Passar till vildfågel, lax och gärna med kraftiga tillbehör.
320

Röda viner
>> Upp
Côtes du Rhône Rouge

Ursprung: Frankrike, Rhône. Druvor 60% Grenache, 20% Syrah och 20% Mourvédre

Rättfram doft med tydlig bärighet, inslag av körsbär och röda vinbär samt lite vitpeppar. Medelfyllig med generös fruktsyra och ett medelstort, strävsamt inslag av mörka bär. Utmärkt till rökt kött, stekt och grillat, men även anka och vit fågel.
260
Barbera d Àsti Lavvocata

Ursprung: Italien, Piemonte. Druva 100% Barbera

Öppen, direkt och härligt bärig doft med inslag av skogsbär och krydda. Frisk fruktsyra och mjuka tanniner samt toner av körsbär. Passar till allt kött, antipasti och pasta.
280
Smoking Loon

Ursprung: USA, Napa Valley. Druva 100% Cabernet Sauvignon

Kryddigt inslag av kanel och kryddnejlika. Lång eftersmak, en tydlig finish av svarta vinbär och jordgubbar. Ett mycket trevligt matvin med ett brett användningsområde.
300
Bovin Great Al

Ursprung: Makedonien, Tikvesh. Druvor Merlot, Cabernet Sauvignon och Vranec.

Mogen, varm doft med fin bouquet av plommon, hallonsylt och vanilj. Välbalanserad fat och en fin syra som ger en elegant eftersmak. Passar till lite saltare tillbehör som sardeller, parmesan, oliver och kapris. Men även till grillat kött.
320

Rosévin
>> Upp
Quinta de Naidé

Ursprung: Portugal, Vinho Verde. Lokala druvsorter.

Bärig doft med toner av hallon och jordgubbar, en arom av röda bär och en lätt mineralton. Lång eftersmak med mjuk och fräsch spritsighet. Utmärkt till aperitif, sushi, lättare kött och fisk rätter.
280

Färsköl
>> Upp
HY Cuveé

Ursprung: Belgien. Överjäst med refermation i flaskan. Rostad kornmalt, humle och jäst.

Beslöjande med osynliga, lätt pärlande bubblor, tjock och fylligt skum. Doft av vanilj, karamell, lakrits, plommon, ek och trä. En lång eftersmak som avslutas i lite rostat kaffe. Serveras gärna till rökt fisk och salami, antipasti, kryddad ost, mandelmassa och choklad.
300

Mousserande vin
>> Upp
Aoc Blanquette De Limoux

Ursprung: Frankrike, Languedoc. Druvor 90% mauzac, 5% Chenin Blanc, 5% Chardonnay

Torrt vin med tydlig brödighet och inslag av gröna äpplen och Acacia. Utmärkt som aperitif, till skaldjur, fisk och ljust kött.
280
Campo Viejo

Ursprung: Spanien, Cava. Druvor Macabeo, xarel-lo och Parellada

Torr, mycket frisk, lite fruktig med inslag av gula äpplen, päron och citron.
Passar utmärkt som aperitif, men även till tapas.
260

Champagne
>> Upp
Thienot Brut

Ursprung: Frankrike. Druvor Chardonnay, Pinot Noir och Pinot Meunier.

Kraftfull doft med inslag av frukt, syltade äpplen och kvitten. Rundad och länge i gommen ihållande sträng av bubblor med en krämig mousse.
390

Söta viner
>> Upp
Pineau de Laborie

Ursprung: Sydafrika, Western Cape, Druva 100% Pinotage

Nötig doft med inslag av torkad frukt och en viss eldighet. Söt smak med en karaktär av pecannöt, knäck och karamell. Serveras svalt till desserter av choklad eller nötter men passar även bra till starka ostar, eller bara till kaffet.
12:-/c l
LFE Late Harvest

Ursprung: Spanien, Navarra. Druva 100% Moscatel

Medelintensiv, koncentrerad arom med varm och mogen doft av torkad aprikos, vaniljstång och pomerans. Smaken är söt, fruktig med fin honungslen eftersmak. Fungerar mycket bra till vanilj, frukt desserter och blåmögelostar.
10:-/c l
Det är med vinlistor som livet i övrigt, föränderligt.

Vi reserverar oss ifrån att vissa viner i listan kan ha utgått från vårt sortiment och att nya har tillkommit.Denna nätplats levereras av Gastrogate - se mer på www.gastrogate.com